Olin töölt koju jõudnud, naine oli homme hommikul vara jalutamas käinud ja juba magama läinud. Istusin elutoas, telekas mängis mingit uudistesaadet, millest ma ei saanud sõnagi aru. Mu pea oli täis mõtteid homsetest koosolekutest, arvetest, mis tuleb maksta, ja sellest, et auto vajab kindlasti uusi rehve. Tüüpiline täiskasvanu õhtu.
Kell oli kümme. Ma ei tahtnud magama minna, sest siis oleks hommik liiga ruttu kätte jõudnud. Aga ma ei tahtnud ka midagi mõtestatud teha. Nii ma lihtsalt istusin ja kerisin telefoni.
Üks sõnum keris ette. Sõbralt, keda ma polnud näinud aasta aega. "Mängid veel vahel?" koos ekraanipildiga mingist võidust. Ma ei teadnud, millele ta täpselt mõtles, aga see pani mind mõtlema. Ammu-ammu mängisin mingites kohtades, aga see oli nii kaua aega tagasi, et ma isegi ei mäletanud enam kasutajanimesid.
Aga midagi selles pildis oli. Väike summa, ainult 200 eurot, aga see polnudki raha, mis silma jäi. Jäi see tunne. See kiirgav rõõm, mida võitnud inimene ilmselt tundis.
Otsustasin proovida. Mitte sellepärast, et mul oli vaja raha. Vaid sellepärast, et ma tahtsin tunda midagi muud kui seda igapäevast ülesmäge ronimist. Avasin keskkonna, millest olin kuulnud mõned head sõnad. Kiire registreerimine, lihtne kasutada. Panin 30 eurot sisse. Just nii palju, et see oleks nagu kinoõhtu. Mitte rohkem.
Hakkasin mängima. Valisin kõige lihtsama mängu, mida leidsin – vanakooli fruktid, kolm rullikut. Panin 2 eurot, siis 3 eurot. Kaotasin, kaotasin, kaotasin. Kaheksa eurot läinud. "Hea küll," mõtlesin, "see oli tore proovimine."
Aga siis tuli üks mõte. Proovi teist mängu. Seekord midagi Egiptuse teemaga. Ma polnud sellest kunagi varem kuulnud, aga tundus ilus. Panin 5 eurot.
Ja siis hakkas ekraan vilkuma. Mitte muudkui, vaid kiiresti. Ma ei suutnud silmi uskuda. Esimese hooga arvasin, et tegemist on veaga. Aga siis tuli mängu muusika – see klassikaline võiduhelin, mis paneb su südame kriipsu jooksma.
300 eurot. Viie eurose panuse pealt. Istusin püsti. Telekas mängis ikka, aga ma ei näinud midagi.
Võtsin kohe aru. See oli esimene tark otsus. Võtsin 200 eurot välja ja jätsin 100 sinna. Mõtlesin, et proovin veel õnne, aga ainult võidetud rahaga. USDT kasiino TRC20 tegi väljamakse mõne sekundiga – see oli teine asi, mis mind üllatas. Tavaliselt peab ootama päevi. Siin polnud mingit ootamist.
Järgmine tund oli nagu unenägu. Ma kaotasin 30, siis võitsin 50. Kaotasin 20, siis võitsin 80. See ei olnud enam õnn – see tundus nagu trall, kus ma lihtsalt ei saanud valesti teha. Iga kord kui ma tahtsin lõpetada, tuli mõni boonusring. Iga kord kui ma vähendasin panust, võitsin natuke.
Lõpuks olin ma 600 eurot plussis. Peale selle 200, mille ma juba välja võtsin. Kokku 800 eurot. Kõik 30 eurose algusega.
Kell oli peaaegu kaksteist. Ma teadsin, et pean lõpetama. Mitte sellepärast, et mul polnud enam raha, vaid sellepärast, et ma tundsin, kuidas adrenaliin hakkas asenduma väsimusega. Vajutasin viimast korda "spin" – ainult 1 euro, lihtsalt sümbolina. Kaotasin. Aga see ei teinud haiget.
Võtsin kõik ülejäänu välja. 580 eurot lisaks sellele 200-le. Kokku 780 eurot puhast võitu.
Magama minnes tundsin end kergelt. Nagu oleksin õnnestunud varastama ühe väikese ime oma tavalisest elust. Hommikul rääkisin naisele. Ta ei uskunud algul – arvas, et teen nalja. Aga kui näitasin pangakontot, võttis ta mult lubaduse, et ma ei hakka seda iga päev tegema.
"See oli üks kord," ütlesin. Ja see on tõsi.
Ma olen mänginud pärast seda veel paar korda. Iga kord sama keskkonnas – USDT kasiino TRC20 – aga mitte kunagi nii hästi kui sel neljapäeva õhtul. Kaotanud 10-20 eurot ja lõpetanud. Mitte sellepärast, et mul pole kannatust. Vaid sellepärast, et ma tean – see eriline tunne ei tule iga päev.
Nüüd hoian ma seda õhtut meeles nagu head filmi. Vahel, kui on raske päev, mõtlen: "Mäletad seda korda, kui võitsid 780 eurot?" Ja siis ma muigutan. Mitte raha pärast, vaid selle põnevuse pärast. Selle viie minuti pärast, mil kõik tundus võimalik.
Rehvid sain lõpuks ka ostetud. Just selle raha eest. Ja iga kord, kui ma nendega sõidan, mõtlen sellele neljapäevale. Tühjale õhtule, mis muutus millekski eriliseks. Ilma igasuguse müstikata. Lihtsalt õige aeg, õige number ja veidi julgust. Ja muidugi – oskus peatuda enne, kui on liiga hilja. See on minu jaoks kõige õnnelikum lõpp.