Es neesmu tas tipiskais spēlētājs, kas ienāk, uzliek visu uz sarkano un cer uz brīnumu. Esmu profesionālis. Manā skatījumā kazino ir kā birža – tikai ātrāka un emocionālāka. Katru rītu es pamostos, uztaisu kafiju, apsēžos pie datora un sāku analizēt. Kādas spēles šodien ir “karstas”, kur ir bonusa kārtas, kuri automāti pēdējās dienās ir devuši labu atdevi. Šī nav intuīcija – tā ir statistika. Es vadu tabulas, pierakstu rezultātus, un, ticiet vai nē, bet man ir izdevies izveidot sistēmu, kas strādā apmēram 65% gadījumu. Protams, ne vienmēr viss iet kā smērēts – ir dienas, kad viss sabrūk, un tad es vienkārši paceļos no galda un dodu sev pārtraukumu. Profesionālis atšķiras no amatiera ar to, ka viņš prot zaudēt.
Atceros vienu reizi, kad man bija īpaši saspringta nedēļa. Bija jāsamaksā kredīts, un man pietrūka apmēram 400 eiro. Tā vietā, lai kristu panikā, es atvēru vavada lv un sāku strādāt. Jā, es saku "strādāt", jo man tā ir darbs. Es izvēlējos vienu spēli ar progresīvo džekpotu – tādu, kur uzkrājas liela summa. Zināju, ka risks ir liels, bet mans aprēķins rādīja, ka šodien ir tā diena. Nospiedu griezienu, un pirmie 20 griezieni bija tukši – nekā, pat sīkumi. Sāku just, kā pa muguru skrien aukstums, bet es turpināju, jo mans plāns bija 50 griezieni. 23. griezienā nāca mazs laimests, 10 eiro. 31. griezienā – 50 eiro. Un tad 44. griezienā – bam! – uzgāju bonusa raundu. Tur es nopelnīju 780 eiro. Nesaku, ka katru dienu tā notiek, bet šī ir mana realitāte – es zinu, kad spiest un kad atkāpties.
Ir vēl viena lieta, kas mani atšķir no citiem – es nekad nespēlēju ar emocijām. Ja esmu dusmīgs vai nomākts, es vispār neeju spēlēt. Man ir stingrs noteikums – tikai līdzsvara stāvoklī. Tāpēc man patīk vavada lv, jo tur ir daudz dažādu spēļu, un es varu pārslēgties starp tām, ja jūtu, ka viena nesniedz rezultātu. Piemēram, ja blackjackā sāk iet greizi, es pāreju uz ruleti vai pokera turnīriem. Mana taktika ir dažādot – tāpat kā ieguldījumos. Vienu dienu es varu nopelnīt 200, citu – 800, bet reti kad aizeju mīnusā, jo man ir budžeta limits. Ja esmu zaudējis 20% no dienas kapitāla, es apstājos. Punkts. Tas ir mans zelta likums.
Protams, šis darbs nav tikai nauda. Tas ir arī adrenalīns, kad redzi, ka ekrānā parādās pieci vienādi simboli, un zini, ka šis brīdis maina tavu dienu. Man patīk sajūta, kad esmu pārspējis sistēmu – ne jau kazino, bet gan varbūtību. Jo, redziet, kazino vienmēr ir neliela priekšrocība, bet ar gudru pieeju to var samazināt līdz minimumam. Esmu lasījis grāmatas par spēļu teoriju, skatījies video, runājis ar citiem profesionāļiem. Mūsu pasaule ir maza, bet ļoti cieša. Mēs apmaināmies ar pieredzi, brīdinām viens otru par “sliktajiem” automātiem un reizēm pat kopā spēlējam live dīleru spēles – tas ir forši, jo var just komandas garu.
Man ir arī smieklīgi gadījumi. Reiz es spēlēju vēlu vakarā, biju jau diezgan noguris, bet domāju – vēl 10 minūtes. Un tad esmu ievadījis likmi nevis 5 eiro, bet 50! Sākumā es nobijos, bet tad nolēmu – ja jau tā noticis, lai notiek. Un, iedomājieties, es laimēju 1200 eiro vienā griezienā! Tas bija tīrs nejaušības gadījums, bet es to pieskaitīju savai sistēmai kā “veiksmes faktoru”. Protams, es nekad nepaļaujos tikai uz veiksmi, bet šādi mirkļi liek justies dzīvam.
Kopumā, ja jūs man jautātu, vai es ieteiktu šo ceļu citiem, es teiktu – tikai tad, ja esat gatavs mācīties un ciest neveiksmes. Jo sākumā es arī zaudēju. Diezgan daudz. Bet es mācījos no katras kļūdas, un tagad esmu tur, kur esmu. Kazino man ir nevis izklaide, bet gan darba vieta. Un, ziniet, man patīk šī darba brīvība – es strādāju, kad gribu, no jebkuras vietas, kur ir internets. Protams, mana ģimene sākumā nesaprata, bet tagad, kad es regulāri atvedu mājās naudu, viņi ir nomierinājušies.
Beigās gribu pateikt – ja kādreiz nolemjat spēlēt, dariet to ar galvu. Neļaujiet azartam pārņemt jūs, un atcerieties, ka katram zaudējumam ir mācība. Man šī dzīve ir kā šahs – tu plāno vairākus gājienus uz priekšu un ceri, ka pretinieks (šajā gadījumā – nejaušība) kļūdīsies. Un, kad viņš kļūdās, tu esi tur, lai to izmantotu. Tāpēc es arī turpinu spēlēt – ne jau tāpēc, ka man vajadzētu vairāk naudas, bet tāpēc, ka man patīk šī spēle. Patīk izaicinājums, patīk risks un patīk sajūta, kad esi uzvarējis. Un, ziniet, vēl joprojām, katru reizi, kad atveru kazino lapu, man ir tā pati sajūta kā pirmajā dienā – kaut kas nezināms, aizraujošs un nedaudz bīstams. Bet esmu tam gatavs. Vienmēr.